اهمیت ورزش در اسلام
ورزشمجموعه ای از اخلاقیات و علم زیبایی شناسی است که مردم را از طبقات مختلفاجتماعی به خدمت می گیرد و در جمعی پرنشاط به حركت و جنبش وا می دارد. ازاین رو ، معلمین بزرگ یکی از کارکردهای ورزش را زیبائی شناسی و اخلاق می دانند. در گذشته نیز در حوزه فرهنگ و تمدن اسلامی، تربیت بدنی و ورزش،متاثر از ارزش های اخلاقی بوده است.
امام رضا (ع)، انسانها را به نقشورزش و تفریح توجه می دهد و می فرماید:« ورزش کنید، بازی کنید، زیرا من دوست ندارم بی حالی شما، در امور دینی و شرعی اثر منفی بگذارد.
رسول گرامی اسلام (ص) نیز در این راستا می فرماید: تفریح کنید، بازی کنید، زیرا دوست ندارم که درمیان شما خشونتی دیده شود.
ازاین روایت ها به خوبی روشن می شود که اسلام از موضوعات مورد نیاز انسان فروگذار ننموده است. از نگاه اسلام، ورزش یکی از مفیدترین و سالم ترین سرگرمیهایی است که می تواند یاری دهنده انسان در زندگی باشد. ورزش، کسالت وتنبلی را از انسان می گیرد و ضعف و ناتوانی را به نشاط، امید و حركت تبدیل می کند.
یکی از اهداف اسلام، تربیت افرادی فعال، نیرومند و با ارادهاست. انسان های شجاعی که در زیر بار ستم و ظلم نروند و نزد دیگران عزیز وسربلند باشند. ورزش، در تحقق این هدف موثر است، بدن انسان را قوی می کند و او را در مقابل بیماریهای جسمی و روحی واکسینه می نماید.
انسان قوی،علاوه بر آنکه سالم است می تواند منشا آثار خیر زیادی باشد و حتی بهعبادت بیشتر خداوند و سیر و سلوک در آفاق و انفاس بپردازد. این نکته نیزقابل توجه است که اسلام تنها به یک بعد از وجود انسان نمی پردازد، بلکه به همه ابعاد وجود و نیازمندی های او توجه كامل دارد.
در فرهنگ اسلام،ورزش، نقشی فراتر از پرورش جسم دارد. اسلام بدن انسان را ابزار تكامل روحمی داند. اگر ورزش تنها در پرورش جسم خلاصه نشود، ورزشکاران جوان، روحیسالم می یابند که آنها را از توجه به لذات و شهوات نامعقول باز می دارد.چنین جوانانی از نظر روحی پژمرده و افسرده نیستند و از شور و نشاط جوانی بهره فراوان می برند. آنها مصداق این سخن بزرگان هستند که عقل سالم در بدنسالم است.