دل شوره و تپش شدید قلب از نشانه هایی هستند که در داستان ها، افسانه هایا زندگی روزمره از آن به عنوان نشانه های عاشق شدن یاد شده است و اکنونعلم در زمینه این مفهوم و ایده عشق در نگاه اول توضیحات قابل توجهی ارائهکرده است.
از دید علم عاشق شدن چندان ساده نیست اما بسیار سریع رخ می دهد. به گفتهدانشمندان دانشگاه های ویرجینیای غربی و ژنو، احساسات شدید، قوی، واقعی وعمیق نسبت به فردی یا پدیده ای در واقع تنها نتیجه فعالیت های بسیار پیچیدهو متوالی مغز است. قرار گرفتن در حالات احساسی شدید یا به بیان دیگر عاشقشدن از عناصر شیمیایی، شناختی و رفتارهای هدف گرا ترکیب شده و ساختاری کاملاپیچیده و درهم را به وجود آورده است. بر اساس مطالعات جدید این پدیده برخلاف تصور بسیاری از افراد، تنها یک احساس اولیه نیست بلکه فرآیندی به شدتپیچیده و در عین حال منظم است که ۱۲بخشاز مغز به صورت همزمان برای ایجاد وحفظ لحظه جادویی ایجاد چنین احساسی با هم به شدت فعالیت می کنند و محققاندریافته اند اولین فعالیت های مغزی ویژه چنین احساسی تنها در یک پنجم ثانیهپس از اینکه فرد در معرض موقعیت زمینه ساز قرار می گیرد، آغاز می شود.
بر اساس مطالعات جدید در پروژه ای به نام تصویربرداری نورونی عشق،بخش هایی خاص از مغز با نام هایی کاملا غیر رمانتیک مانند غشای کمربندیقدامی در کنار عوامل شیمیایی مانند عامل های رشد اعصاب شامل دوپامین واکسیتوسین در هماهنگ و ایجاد کردن احساس علاقه شدید به شخص یا پدیده ای نقشدارند.
برخی از این مناطق بخش هایی از مغز هستند که در افرادی که از داروهایمخدر استفاده می کنند، به شدت فعالیت دارند. از این رو می توان نتیجه گرفت بهوجود آمدن احساسات شدید نسبت به فرد یا پدیده ای، تاثیری مشابه تاثیرداروهای مخدر بر ذهن انسان دارند.